Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Mięso znowu wyszło suche jak wiór, szare i nieapetyczne? Zapomnij o podobnych katastrofach kulinarnych i przygotuj soczyste kotlety wieprzowe z dodatkiem cebuli. Sekret smaku tkwi w prostocie, jednak to najlepszej jakości skład i złote, babcine rady są najważniejsze!
Nie ma nic lepszego niż domowy obiad. Sezonowe menu warto jednak nieco urozmaicić i zastąpić kultowe smak czymś nieco innym. Świetnym rozwiązaniem i smaczną alternatywą będą zatem kotlety wieprzowe z cebulką, które perfekcyjnie zastąpią mielone, schabowe czy drób. Mięso jest miękkie, soczyste, a podane z ziemniakami, kaszą lub bukietem warzyw podbiją kubki smakowe nawet najbardziej wymagających.
Przepis na ten prawdziwy rarytas warto zapisać, ponieważ kotlety z szynki wieprzowej smakują przepysznie. Danie sprawdzi się zarówno w porze obiadowej lub podczas rodzinnych spotkań. Warto dodać, że to niedrogie rozwiązanie, które przyrządza się z prostych składników. Warto jednak postawić na jakość mięsa, a także obowiązkowe dodatki jak cebula, marchew i odrobina bulionu.
Składniki:
Sposób przygotowania: