Więcej przepisów na domowe desery znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Umówmy się - wszyscy kochamy lody i jeśli ktoś mówi, że jest inaczej, niech sprawdzi, czy nie rośnie mu nos jak u Pinokia. Lody to najlepszy deser, a latem zajadamy się nimi niemal bez opamiętania, a potem jest płacz, że spodnie coraz ciaśniejsze. Oczywiście uważamy, że życie jest zbyt krótkie, by rezygnować z ulubionego przysmaku, dlatego dziś przychodzimy do was z przepisem na lody od samej Anny Lewandowskiej. Jak zrobić domowe lody, żeby były zdrowsze, mniej kaloryczne, ale wciąż pyszne i słodkie? Znana trenerka łączy truskawki i arbuza z mleczkiem kokosowym. To prawdziwa lodowa bajka, mówię wam.
Składniki:
Żeby lody były bardziej kremowe, po godzinie mrożenia można ponownie je zblendować, a tę czynność powtórzyć nawet trzy razy. Takie lody będą bardziej kremowe i aksamitne. Do lodów możesz także dołożyć kilka pokrojonych truskawek - będą jeszcze smaczniejsze.
Przepis pochodzi ze strony: hpba.pl