• Link został skopiowany

Takie lody robi Ania Lewandowska. Ten deser zamiesza w głowie i nie pójdzie w boczki, a kluczem są dwa owoce

Wciąż wielu z nas uważa, że zdrowe przepisy są nudne i pozbawione smaku. Otóż nic bardziej mylnego, a dziś udowodnimy to na przepisie na lody Ani Lewandowskiej. Jak zrobić najlepsze lody owocowe, które można zajadać do woli bez obaw, że spodnie staną się za ciasne? Połącz dwa czerwone owoce z mleczkiem kokosowym - w smaku zakochasz się z miejsca.
Lody Ani Lewandowskiej nie ma ją sobie równych
Africa Studio /Shutterstock, annalewandowska /Instagram

Więcej przepisów na domowe desery znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Umówmy się - wszyscy kochamy lody i jeśli ktoś mówi, że jest inaczej, niech sprawdzi, czy nie rośnie mu nos jak u Pinokia. Lody to najlepszy deser, a latem zajadamy się nimi niemal bez opamiętania, a potem jest płacz, że spodnie coraz ciaśniejsze. Oczywiście uważamy, że życie jest zbyt krótkie,  by rezygnować z ulubionego przysmaku, dlatego dziś przychodzimy do was z przepisem na lody od samej Anny Lewandowskiej. Jak zrobić domowe lody, żeby były zdrowsze, mniej kaloryczne, ale wciąż pyszne i słodkie? Znana trenerka łączy truskawki i arbuza z mleczkiem kokosowym. To prawdziwa lodowa bajka, mówię wam. 

Najlepsze lody owocowe. Wykorzystaj przepis Lewandowskiej i nie martw się boczkami

Składniki:

  • 500 g dojrzałych, soczystych truskawek
  • 500 g miąższu arbuza
  • 200 g mleczka kokosowego (gęstego)
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • 2 łyżki płynnego miodu

Domowe lody owocowe - sposób wykonania:

  1. Wykonanie domowych lodów jest bardzo proste, ale trzeba zacząć od podstawowej czynności - umycia truskawek. Tutaj już pisaliśmy o tym, jak zrobić to dobrze i skutecznie.
  2. Truskawki i arbuza przełóż do miski. Z arbuza wcześniej usuń pestki. Następnie za pomocą blendera ręcznego, zmiksuj całość na mus. 
  3. Do owocowego musu dodaj mleczko kokosowe oraz miód. Całość wymieszaj i przełóż do pojemnika. Następnie schowaj całość do zamrażalnika. Po kilku godzinach masz pyszne, domowe lody. 

Żeby lody były bardziej kremowe, po godzinie mrożenia można ponownie je zblendować, a tę czynność powtórzyć nawet trzy razy. Takie lody będą bardziej kremowe i aksamitne. Do lodów możesz także dołożyć kilka pokrojonych truskawek - będą jeszcze smaczniejsze.

Przepis pochodzi ze strony: hpba.pl

Więcej o: