Jeśli w twoim menu pojawiła się nuda i rutyna pora na wakacyjne zmiany! Z pewnością pomogą w tym stragany, warzywniaki i pobliskie bazary, które kuszą zapachem świeżych produktów, a także ich soczystymi barwami. Zamiast klasycznych kotletów warto postawić na opcję roślinną - te z ziemniaków i bobu smakują obłędnie, nie wspominając o pięknej prezencji!
Schyłek czerwca to jeden z lepszych sezonów na gotowanie. To właśnie teraz dostępnych jest wiele świeżych warzyw, owoców i ziół, które można wykorzystać na całą masę smacznych sposobów. Nudne, tłuste danie są teraz jak najbardziej nie na miejscu - warto sięgać po lekkie, orzeźwiające dania, które dostarczą multum witamin no i oczywiście będą niebiańsko smakować. Wybitnym reprezentantem są zatem kotlety ziemniaczane z dodatkiem sezonowego rarytasu, jakim jest bób! To rewelacyjne połączenie ciężko opisać w słowach... znacznie lepiej jest go spróbować!
Masa ziemniaczana połączona z bobem, przyprawami, ziołami, a nawet ziarnami słonecznika da wyjątkowy i niebanalny smak. Przygotowanie jest ekspresowe, dodatkowo można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia, co czyni przepis prawdziwym hitem! Wystarczy kilka minut i to spektakularne, wakacyjne danie jest gotowe.
Składniki:
Sposób przygotowania: