Rosół to najpopularniejsza zupa, która znana jest poza granicami naszego kraju. W wielu domach wykonuje się ją co tydzień na niedzielny obiad. Niektórzy również wykorzystują bulion do rozgrzania podczas przeziębienia. Przyjęło się również, że gdy część rosołu nie zostanie zjedzona wykonuje się z niego kolejne danie. Zazwyczaj robi się z niego pomidorową, jednak ta może kiedyś się znudzić. Jeśli chcesz spróbować czegoś nowego i poznać nową odsłonę klasycznej potrawy, proponujemy wykonać zupę ryżankę. Oprócz bazy, jaką jest wywar wykonany na mięsie, dodaje się do niej standardowe warzywa i przede wszystkim ryż. Jeśli jeszcze bardziej chcesz podkręcić smak tego dania, możesz zabielić ją śmietaną i dodać jeszcze więcej jarzyn.
Składniki
Sposób przygotowania
Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl