Bób zrobił już szum na bazarkach - początkowo chodziło jak co roku o powalająca cenę, a teraz o wyśmienity smak. Nie da się ukryć, że opakowania warzywa strączkowego są chętnie wykupywane - w wielu miejscach sprzedają się dosłownie jak przysłowiowe ciepłe bułeczki! Nie ma w tym nic dziwnego - jest obłędnie smaczny, jednak według receptury siostry Anastazji wypada bezkonkurencyjnie.
Postaci jaką jest siostra Anastazja, chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Jej obłędne smaki zna niemal cała Polska - zarówno wypieki, śniadania, domowe obiady czy nieco bardziej wyszukane dania na przyjęcia i wszelakie święta. Tym razem na tapet trafił nie byle kto, a bób w całej swej okazałości. Jeśli myślisz jednak, że na gotowaniu strączków się skończy, to polecamy sprawdzić jak przygotowuje go siostra Anastazja - gwarantujemy, że warto!
Bób według siostry Anastazji ma całkiem miłe i równie sezonowe towarzystwo. Mowa tu o grzybach, które idealnie będą współgrać. To jednak nie koniec smacznych kąsków - na liście produktów znajdziemy także cebulę, śmietankę i przyprawy, a jak radzi autorka przepisu wszystko wystarczy w odpowiedniej kolejności poddusić, a na koniec zapiec w piekarniku. Efekt przekracza najwyższe oczekiwania! Idealnie sprawdzi się jako lunch, przekąska lub przystawka podczas większej kolacji. Jest prosto, smacznie i aromatycznie.
Składniki:
Sposób przygotowania: