Nie ma nic lepszego niż jajecznica z kurkami na śniadanie. Kremowa, delikatna i hojnie wypełniona darami lasy co sezon podbija serca nie tylko zagorzałych fanów grzybów, ale także nowicjuszy w tej dziedzinie. Przepis to bułka z masłem jednak niezbędna jest tu dbałość o szczegóły.
Wiele osób budzi się z dylematem czy zjeść śniadanie na słodko, czy na słono. O tej porze roku odpowiedź jest prosta - jak wytrawne to tylko jajecznica z kurkami! Sezonowe grzyby już okupują bazary i warzywniaki, a ci który decydują się na wędrówkę po lesie, mogą je znaleźć w wielu miejscach. Jeśli posiadamy już te dorodne skarby lasu nie ma się co dłużej zastanawiać - klasyka, czyli jajecznica to najlepsze danie, które można przygotować z ich udziałem.
Jajecznica z kurkami to dla niektórych pestka - przecież co roku gości w wielu polskich domach. Dla nowicjuszy w tej kwestii i osób, które dążą do śniadaniowej perfekcji, polecamy nieco zwolnić i skupić się na szczegółach, które gwarantują kremowy, delikatny efekt. Kluczem do sukcesu jest m.in. masło, spora porcja zieleniny i cierpliwe mieszanie na patelni.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl