Szukasz pomysłu na śniadanie? Zamiast znowu stawiać na nudne kanapki czy klasyczną jajecznicę lepiej wybrać ekspresowe ciasto na gofry! Przepis to przysłowiowa bułka z masłem - nie zajmie zbyt wiele czasu, a efekt... obłędna słodycz, połączona z charakterystyczną chrupkością są gwarantowane!
Przepis na gofry, które smakują niczym te z budki nad Bałtykiem, to niemalże skarb. Najczęściej królują w naszej diecie podczas wakacji, jednak w wielu domach pojawiają się także na śniadanie, obiad czy słodką przekąskę. Jak się okazuje, kluczem do sukcesu jest udane ciasto, a Ania Starmach ma na nie niezawodny patent - wystarczy jedynie połączyć składniki i dodać odrobinę... piany!
Sekretem jest prostota i krótka lista potrzebnych produktów. Hasło "mniej znaczy więcej" sprawdzi się tutaj wręcz idealnie. Niezawodna będzie jednak piana z białek, która nada potrawie idealnej chrupkości, lekkości i charakterystycznego smaku. Warto pamiętać, że ciasto to duża część sukcesu - istotne są także słodkie, kolorowe dodatki. Najlepiej smakują gofry z bitą śmietaną, świeżymi owocami jak maliny, borówki i truskawki, słodkimi powidłami i dżemami oraz rozmaitymi polewami np. płynnym toffi.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!