Czasami najlepsze przepisy to te najprostsze, tanie i łatwe w przygotowaniu. Podobnie jest z przekąskami, więc, zamiast skupiać się na wyszukanych produktach, warto postawić na klasykę. Krążki cebulowe to kulinarny banał, który zasmakuje każdemu. Wystarczy jedynie kilka produktów, szybkie przygotowanie i gotowe!
Niejednokrotnie brakuje w kuchni pomysłu, a domowe menu zdaje się być nudne i nieapetyczne. Wówczas wystarczy przygotować dobrze znane i popularne składniki w inny sposób. Efekt palce lizać jest gwarantowany. Podobnie jest z krążkami cebuowymi - warzywo niemal każdy ma w domu, jednak gdy przyjdzie ochota na przekąskę łatwiej zamówić fast food lub pomaszerować do sklepu. Nic bardziej mylnego! Z cebuli bowiem da się wyczarować prawdziwy przysmak i to tanim kosztem oraz małym nakładem pracy.
Jak zatem się do tego zabrać? Kluczem do sukcesu jest aromatyczna masa pełna przypraw. To właśnie dzięki miksturze przypominającej ciasto uzyskamy chrupiącą, pełną smaków panierke - bez niej krążki z cebuli byłyby nudne i bez wyrazu. Poza panierowaniem w masie ważne jest także wcześniejsze oprószenie warzyw mąką i na koniec obtoczenie w bułce tartej. Takie trio nie może się nie udać! Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Składniki:
Sposób przygotowania: