Można być fanem, czy też nie danej potrawy, ale trudno się nie zgodzić się z tym, że Polacy uwielbiają tradycyjną kuchnię. Mimo upływu lat na stołach lądują dania serwowane przez mamy i babcie. Stąd pytanie o przepis na idealne mielone jest dość zasadne. Jak je przyrządzić? Unikaj błędów.
Na terenie całego kraju próżno szukać osoby, która choć raz nie jadła mielonych jeśli tylko sięga po mięso w codziennej diecie. Mimo to, w niemal każdym domu kotlety smakują inaczej i czasem można się rozczarować. Przepis na idealne mielone powinien opierać się na świeżym mięsie, tak jak robiono to dawniej, a nie na gotowych, sklepowych mielonkach.
Dlatego jeżeli planujesz zrobić klasyczny polski obiad w najlepszym wydaniu kup mięso i umiel sam w domu. Kolejnym często popełnianym błędem jest dodawanie bułki tartej. Wsypując ją do surowego mięsa, sprawiasz, że kotlety po usmażeniu stracą soczystość i będą twarde. Mielone nie rozpadną się jeśli nie wsypiesz bułki. Wbij dwa jajka i to w zupełności wystarczy. Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki: