Wegetarianizm wyklucza spożycie mięsa, jednak nie oznacza to, że nie można przygotować dań kuchni polskiej w inny sposób. Przykładem jest bulion warzywny. Przepis jest łatwiejszy niż sądzić, a efekt zaskoczy nawet mięsożerców.
Kiedy masz ochotę na rosół, lub inną zupę, a może chcesz przygotować sos w wersji wege, przyda się bulion warzywny. Przepis oparty na bukiecie warzyw i kompozycji aromatycznych ziół z powodzeniem zastąpi każdy rodzaj mięs. Dzięki temu nie musisz rezygnować z dań kuchni polskiej. Wystarczy, że na co dzień sięgniesz po naszą recepturę, a każdy obiad przygotujesz w mgnieniu oka.
Składniki:
Pamiętaj, że możesz zamrozić bulion warzywny. Po wystudzeniu wlej go do plastikowych pojemniczków i zamknij szczelnie. Włóż do zamrażarki w takiej pozycji, aby nic się nie wylało. Zamrożone porcje posłużą jako baza do zup, sosów i wielu innych dań. Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.