Więcej przepisów na koktajle owocowe znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Kuchnia indyjska to nie tylko pyszne curry, rozpływający się w ustach butter chicken i chrupiące, nadziewane w różny sposób samosy. To także najsłynniejszy koktajl owocowy świata, czyli mango lassi, które smakuje tak, że można paść na kolana. To idealny deser po obfitym obiedzie lub sposób na orzeźwienie i pokrzepienie w upalne dni. Jaki jest fenomen tego napoju? Oprócz smaku istotne są proste składniki i szybkość wykonania. Jeśli masz blender, to pędź do sklepu po świeże, soczyste mango. Nie możesz nie wypróbować tego przepisu.
Składniki:
Czasem człowiek nie może się nadziwić, że z tak prostych rzeczy można wyczarować takie cuda. Mango lassi najlepiej smakuje schłodzone, jednak nie polecam podawać tego koktajlu z kostkami lodu. Lepiej wcześniej schłodzić szklanki lub użyć stalowych kostek do drinków.