Pyszne i chrupiące gofry, niczym te z budki nad morzem? Kto raz spróbował prostego przysmaku, ten chętnie sięgnie po niego raz jeszcze. Nie musisz jednak wyjeżdżać daleko lub szukać w okolicy miejsca, gdzie sprzedadzą ci smakołyk. Wypróbuj nasz prosty przepis i zrób takie w domu.
Kluczem idealnych gofrów jest ich konsystencja. O ile te kupowane są zawsze chrupiące, o tyle te domowe już niekoniecznie. Oczekujesz spektakularnych efektów, a ostatecznie uzyskujesz miękki placek daleki od ideału. Dlatego, zanim zaczniesz swoją przygodę z goframi, pamiętaj, aby ustawić maszynkę na maksymalną temperaturę i nagrzej ją, aż będzie naprawdę gorąca. Tylko wtedy gofry upieką się, a nie uduszą, zyskując chrupiącą skórkę. Ważne jest również ciasto, dlatego koniecznie wypróbuj naszą sprawdzoną recepturę.
Składniki:
Szybkie gofry możesz podawać w dowolnej konfiguracji. Idealnie smakują zarówno z samymi owocami, jak i bitą śmietaną. Sos czekoladowy, syrop z agawy lub miód również stworzą pyszną kompozycję. Szalej i rób przeróżne wersje, aż najesz się do syta. Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.