Jak zrobić pastę jajeczną? Najprostszy sposób to połączenie ugotowanych jajek, przypraw i majonezu. Tym razem zamiast tego ostatniego przyda się... awokado. Taka pasta nie tylko będzie miała doskonały smak, ale będzie bardzo zdrowym dodatkiem do kanapek. Jej przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil.
Do przyrządzenia pasty jajecznej niezbędne będzie dojrzałe awokado. Dzięki niemu pasta będzie miała aksamitną strukturę. Oprócz soli i pieprzu można użyć też innych przypraw. Wszystko zależy od własnych upodobań.
Składniki:
Przygotowanie:
Pasta jajeczna świetnie komponuje się z różnymi ziołami. Warto dodać do niej posiekaną natkę pietruszki albo pęczek koperku. Będzie smakowała równie dobrze ze świeżymi liśćmi bazylii albo mięty. Pasta jajeczna to nie tylko dodatek do kanapek. Można ją podawać również z różnymi wędlinami, pieczeniami i warzywami. Więcej podobnych artykułów znajdziecie na Gazeta.pl