Spaghetti z kurczakiem i cukinią to sycący, a zarazem delikatny obiad. Najlepsza propozycja w upalne dni, kiedy chcesz zjeść smacznie i szybko. Kluczem jest pyszny, kremowy sos, który sprawia, że danie skradnie serca wszystkich domowników.
Na myśl o spaghetti w głowie pojawia się obraz długiego makaronu spowitego w pomidorowym sosie z dodatkiem mielonego mięsa. Jednak w Polsce lubimy używać tego określenia do dań w przeróżnej kompozycji smakowej. Dlatego jeśli zastanawiasz się jak zrobić spaghetti z cukinią, sprawdź nasz przepis. Dzięki temu w prosty sposób połączysz mięso z kurczaka z lekkostrawnym warzywem, a całość podkreśli kremowy i aromatyczny sos. Pamiętaj, że drób również możesz zmielić w maszynce, uzyskując domową mielonkę. Zatem forma podania zależy wyłącznie od ciebie.
Składniki:
Sos do spaghetti z cukinii możesz wykonać na różne sposoby. Jeśli zależy, ci, aby konsystencja była nieco gęściejsza i lubisz posmak serów, wrzuć nieco parmezanu, lub serka mascarpone pod koniec gotowania. Jeśli wsypiesz nieco słodkiej, sproszkowanej papryki uzyskasz nie tylko piękny kolor, ale także nietypowy smak. Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.