Co na panierkę nadaje się zamiast bułki tartej? Alternatyw jest dość dużo i wszystko zależy od tego, jaki efekt chcesz uzyskać. Jeśli natomiast masz ochotę na chrupiącą skórkę, koniecznie wypróbuj nasz prosty i sprawdzony przepis.
Schabowy z bułką tartą to klasyk i dla wielu osób połączenie idealne. Jednak tradycyjna kuchnia nie musi być nudna i przewidywalna. Wystarczy, że zamiast sięgać po to co znane, wypróbujesz nowe kompozycje. Przykładem jest panierka z płatków drożdżowych. Wykorzystując je do obtaczania mięsa, przyrządzić pyszny obiad, a poziom chrupkości cię zaskoczy.
Składniki:
Jeśli martwisz się, że twoje kotlety będą pachnieć drożdżami, to uspokajamy. Wbrew nazwie w smaku nie przypominają klasycznych drożdży używanych do wypieków. Stosując płatki w formie panierki, zyskasz lekko orzechowy aromat. Poza tym stanowią cenne źródło witamin, żelaza, czy wapnia. Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.