Placki z cukinii to przepis na idealny, letni obiad. Jeśli szukasz pomysłu na lekkostrawne i delikatne danie z dodatkiem kwaśnej śmietany, to koniecznie wypróbuj nasz przepis. Zapomnij o smażeniu i tłustych oparach. Zrób potrawę w piekarniku!
Sezon na cukinię trwa, dlatego to idealny moment na przyrządzenie pysznego, lekkiego obiadu. Kiedy z nieba leje się żar, trudno oczekiwać, że z chęcią będziesz siedzieć w kuchni. Dlatego przepis na pieczone placki z cukinii sprawi, że w kilka minut przygotujesz coś soczystego i pysznego. Dodatkowym atutem jest fakt, iż tego rodzaju warzywo jest niskokaloryczne, a rezygnacja ze smażenia sprawi, że ograniczysz również ilość spożywanego tłuszczu. Kluczowy jest jednak dobór składników. Dlatego, aby placki nie były suche, zrezygnuj z mąki i dodaj płatki owsiane. Poczujesz znaczną różnicę i zakochasz się w smaku. Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki: