Więcej porad kulinarnych znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Jeśli gotujesz pomidorową na rosole, problem jakby rozwiązuje się sam. Jeśli jednak chcesz przygotować tę pyszną zupę od podstaw, musisz wiedzieć, na jakie mięso postawić, żeby była pyszna. Oczywiście ważne są także pomidory, ale umówmy się - w każdej zupie to wywar jest nośnikiem smaku.
Oczywiście opcji jest wiele i pewnie każdy z nas ma na to swój własny, sprawdzony sposób. To właśnie odpowiednie mięso gwarantuje pyszny smak i umówmy się - sam kurczak to trochę za mało. Oczywiście nie każemy wam dodawać do codziennej pomidorówki antrykotu z wołowiny wagyu, ale zwykłe, lekko przerośnięte żeberka załatwią sprawę. Jeśli do tego dołożycie odrobinę kości wędzonych i moc pomidorów, wyjdzie wam zupa jak marzenie.
Składniki:
Wskazówka: Jeśli używasz świeżych pomidorów, lub pomidorów z puszki, wcześniej warto podsmażyć je na maśle. Ten smak będzie niesamowity.