Jak przyrządzić kabaczka? Sposobów na przygotowanie dania z tego sezonowego warzywa jest całe mnóstwo. Można go grillować, dusić i smażyć na patelni. Sprawdza się jako przepyszny dodatek do obiadu. Co zrobić, aby miał o wiele więcej smaku? Wystarczy dobrze go doprawić i posypać... startym parmezanem.
Do przygotowania kabaczka z patelni będzie potrzebne jajko i bułka tarta do panierowania, sól i pieprz oraz olej do smażenia. Parmezan można zastąpić innym twardym serem. Kabaczka pod koniec smażenia można posypać też posiekaną świeżą natką pietruszki albo pęczkiem koperku.
Składniki:
Przygotowanie:
Smażony kabaczek będzie smakował najlepiej bezpośrednio po przygotowaniu. Może stanowić smaczne uzupełnienie obiadu. Świetnie komponuje się z różnymi sałatkami i duszonymi warzywami. Kabaczek smakuje wyjątkowo dobrze w towarzystwie pomidorów i gotowanej marchewki. Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl