Anna Lewandowska nie próżnuje w kuchni. Ta sałatka jest prosta, a wykonanie to 10 minut

Anna Lewandowska chętnie dzieli się przepisami, które potrafią oczarować jej fanów. Są proste, smaczne i przede wszystkim zdrowe. Tym razem nie jest inaczej. Ta sałatka jest lekka i łączy w sobie najlepsze smaki.
Zobacz wideo To cię zachwyci! Pieczony bakłażan z jogurtem i świeżą sałatką

Anna Lewandowska to znana sportsmenka, trenerka personalna, dietetyczka oraz osobowość medialna. Jej plany treningowe i żywieniowe są bardzo popularne i coraz więcej osób decyduje się na wspólne działanie z trenerką. Na swoim blogu, a także w mediach społecznościowych, Lewandowska dzieli się pomysłami na smaczne i pożywne dania. Na swoim TikToku ujawniła przepis na banalnie prostą sałatkę. Kluczem dobrego smaku są świeże warzywa i odpowiedni dobór sosu. Ta przekąska to sałatka nicejska, a w jej skład wchodzą jajka, szpinak, a także suszone pomidory. Jak wygląda jej przygotowanie? Właśnie sprawdzamy.

Przepis na sałatkę nicejską Anny Lewandowskiej

Składniki:

  • 300 g świeżego szpinaku,
  • garść oliwek,
  • duży pomidor,
  • 100 g suszonych pomidorów,
  • mała cebula,
  • 3 plasterki szynki z indyka,
  • 2 jajka,
  • łyżka pestek słonecznika,
  • łyżka jogurtu naturalnego,
  • łyżeczka musztardy,
  • ząbek czosnku,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

  1. Liście szpinaku dokładnie przemyj i osusz za pomocą ręcznika papierowego. Następnie przełóż do większej miski.
  2. Szynkę pokrój w kostkę, jajka umieść w rondelku z wodą i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut. Po ugotowaniu pozostaw do ostudzenia, obierz i pokrój w ćwiartki.
  3. Cebulę obierz z łupin i pokrój w piórka. Oliwki i suszone pomidory pokrój w plastry. Podane składniki, a także jajko ułóż na szpinaku.
  4. W oddzielnej miseczce połącz jogurt naturalny, musztardę, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  5. Gotowy sos wyłóż na składniki znajdujące się na talerzu. Całość obsyp ziarnami słonecznika.

Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Więcej o: