Choć sposobów na wykorzystanie cukinii jest wiele, to placki są zdecydowanie najpopularniejszym z nich. Nic dziwnego, ponieważ są naprawdę pyszne. Wielu z nas rozkoszuje się nie tylko ich smakiem, ale też chrupkością i aromatem. Na dodatek robi się je błyskawicznie i potrzebujemy do tego tylko kilka składników. Zdradzamy przepis na placki z cukinii i kalafiora.
Cukinia i kalafior to fantastyczne połączenie. Z dodatkiem marchewki i cebulki oraz wielu aromatycznych przypraw, potrafią stworzyć naprawdę wyjątkową całość. Mogą stanowić dodatek do obiadu bądź same mogą być podawane z dodatkami. Jak zatem je przygotować, by pasowały do wszystkiego? Podpowiadamy.
Składniki:
Przepis na placki z cukinii i kalafiora jest niezwykle prosty w wykonaniu. Wystarczy poświęcić około 15-20 minut, by móc cieszyć się ich pysznym smakiem. Kluczem do sukcesu jest dobre odciśnięcie cukinii oraz użycie aromatycznych przypraw. Nie należy jednak przesadzić, ponieważ placki mogą okazać się przez to zbyt gorzkie. Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Sposób przygotowania:
Podajemy z sosem czosnkowym bądź ketchupem. Stanowią też świetny dodatek do mięs czy sosów. Smacznego!