Co dodać do surówki z marchewki, aby miała idealny smak? Wystarczy połączyć ją z... brzoskwinią. Taka kompozycja zachwyci każdego, kto po nią sięgnie. Oprócz brzoskwini przyda się jeszcze kilka innych składników takich jak miód i orzechy włoskie. Surówka z marchewki i brzoskwini będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Sprawdzi się z różnego rodzaju daniami mięsnymi oraz z gotowanymi ziemniakami.
Do przygotowania surówki z marchwi i brzoskwini będą potrzebne sok z cytryny, miód, olej lniany i orzechy włoskie. Składniki wystarczy wymieszać i wstawić do lodówki na jedną godzinę.
Składniki:
Przygotowanie:
Marchew to jedno z najzdrowszych warzyw, które posiada wiele cennych właściwości, dlatego warto wprowadzać dania z jej dodatkiem do codziennego menu. Oprócz witaminy A znajdują się w niej witaminy z grupy B, witamina E, K, kwas foliowy oraz minerały takie jak magnez, potas, fosfor i cynk. Więcej podobnych artykułów znajdziecie na Gazeta.pl