Krem to doskonały dodatek do różnej maści ciast i deserów. Ten przepis jest niezwykle prosty w przygotowaniu, a jednocześnie obłędny w smaku. Na pewno nie powstydziłby się go żaden cukiernik. Jak zatem zrobić błyskawiczny krem do ciasta w domu? Podpowiadamy.
Przygotowanie tego kremu do deserów to bułka z masłem. Ma delikatny kawowy smak, który z pewnością idealnie będzie pasował do różnego rodzaju tortów czy ciast. Nada im charakteru i sprawi, że wszyscy będą się nim zajadać. Czego potrzebujemy i jak go zrobić? Odpowiadamy. Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jeśli nie chcemy, by nasz krem się zwarzył, powinniśmy unikać łączenia produktów ciepłych i zimnych. Kolejna zasada dotyczy dodawania masła do kremu. Należy robić to "na raty", a nie przekładać od razu całą porcję. Należy pamiętać też, by masło było w temperaturze pokojowej. Jeśli jednak przepis mówi, że musimy użyć śmietany, to powinniśmy wyjąć ją z lodówki bezpośrednio przed ubijaniem.