Jeśli lubicie puszyste, a jednocześnie delikatnie chrupiące naleśniki, to również musicie wypróbować przepis Roberta Makłowicza. Są złociste, elastyczne, a na dodatek obłędnie pyszne i pasuje do nich każdy farsz. Jak je przygotować? Oto przepis kulinarnego mistrza.
Przepis Roberta Makłowicza na naleśniki bije wszystkie inne na głowę. Kluczem do sukcesu jest fakt, że kucharz rezygnuje z mleka i wody, a zastępuje je innym płynem. Mowa tu o... maślance. Wiele osób może uważać to za absurd, ale uwierzcie, warto spróbować. Już nigdy nie zrobicie naleśników z mlekiem czy wodą. Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Naleśniki świetnie smakują zarówno z farszem słodkim, jak i słonym. Doskonale sprawdzą się różnego rodzaju kremy, dżemy i owoce. Nie może zabraknąć też bitej śmietany, a do dekoracji warto użyć płatków migdałów. Z kolei elementem farszu wytrawnego mogą być różnego rodzaju mięsa, szpinak i inne warzywa - sprawdzi się np. cebula, papryka, pomidory itd. Warto dodać też ser żółty czy mozzarellę.