Pogoda nas rozpieszcza, jednak długotrwałe upały potrafią także zmęczyć! Wówczas w kuchni królują lekkie, orzeźwiające potrawy i przekąski. Jednym z topowych deserów, które można sobie zaserwować, są oczywiście lody, a te domowej roboty smakują niebiańsko! Wystarczy ulubiony owoc, odrobina nabiału i gotowe!
Nie ma nic lepszego na orzeźwienie w upalne dni jak solidna porcja ulubionych lodów. Jeśli jednak nadal wolisz kupować drogie pudełka w sklepie, pora na zmiany! Domowej roboty, lodowy deser to przysłowiowa bułka z masłem - obejdzie się bez specjalnych maszynek, wyszukanych produktów i godzin spędzonych na rozszyfrowaniu przepisu. Z naszą recepturą pójdzie jak z płatka, a jest smacznie, zdrowo i ekonomicznie!
Bananowe lody własnej roboty to niemalże idealna propozycja, której z pewności nie oprze się żaden z domowników czy gości. Dzięki sprytnej i smacznej recepturze na długo zapomnisz o tych sklepowych, czy z pobliskiej cukierni. Wszystko za sprawą tradycyjnej metody, która gwarantuje najlepszą jakość, kremowy efekt i oczywiście zero konserwantów! Taka porcja to nie tylko samo zdrowie, ale i niebywała uciecha dla podniebienia! Nie ma co odkładać tego w nieskończoność - łap za trzy składniki i do dzieła.
Składniki:
Sposób przygotowania: