Gdy za oknem upał i gorąc, nikt nie ma ochoty na długie, mozolne gotowanie. Wówczas w domowym menu królują danie lekkie, orzeźwiające i banalnie proste w przygotowaniu. Nie brakuje też warzyw, owoców i sezonowych produktów. Przepis Ewy Wachowicz to nie tylko smaczny kąsek, ale i patent dla osób, które zwykłego makaronu najzwyczajniej nie jadają.
W wakacyjnym menu nie brakuje świeżych, lekkich i orzeźwiających potraw. Poza chłodnikami, sałatkami, zupami owocowymi czy rozmaitymi plackami królują także kolorowe i pełne witamin makarony. Klasyka to oczywiście wersja w pomidorach czy grzybach, jednak na tym świat się nie kończy! Warto postawić na nieco inny, ciekawy i o wiele zdrowszy zamiennik - wystarczy odpowiednio go połączyć i całość będzie o niebo lepsza niż nie jedna wersja włoska.
Patent na makaron z cukinii doskonale zna Ewa Wachowicz, która już nie jednokrotnie zaskoczyła Polaków niebywałymi smakami i nietypowymi połączeniami, które w rezultacie podbiły podniebienia największych smakoszy. Tym razem nasze kubki smakowe mogą liczyć na zielone tagliatelle przygotowane z cukinii. Na tym jeszcze nie koniec - równie ważny jest aksamitny sos z nutą ostrości i sporym dodatkiem parmezanu.
Składniki:
Sposób przygotowania: