Czasami nietypowe połączenia okazują się być przysłowiowym strzałem w dziesiątkę i właśnie tak jest z ciastem z dodatkiem cukinii. Warzywo taplające się w masie czekoladowej, na pierwszy rzut oka nie zapowiada się wybornie. Jak się jednak okazuje, duet jest prawdziwym hitem, który zaskoczy nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Ten, kto chociaż raz spróbował ciasta czekoladowego z dodatkiem cukinii, doskonale zna ten wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju smak. Inni mogą jedynie żałować i spróbować przygotować je na dzisiejszy podwieczorek. Przepis może na pierwszy rzut oka zdawać się nietypowy i odrobinę szalony, jednak zapewniamy, że jest smacznie, słodko jak w prawdziwych deserach i przede wszystkim oryginalnie!
Sekret placka czekoladowego z dodatkiem cukinii, tkwi przede wszystkim w idealnej konsystencji. Wypiek jest perfekcyjnie wilgotny, dzięki czemu pozostanie smaczny i świeży przez kilka dni. Kolejnym plusem jest tekstura - sprężysta, pulchna i lekka niczym obłoczek. Na końcu warto wspomnieć, że receptura to przysłowiowa bułka z masłem - wystarczy połączyć masę czekoladową se startą cukinią i gotowe!
Składniki:
Sposób przygotowania: