11Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze, dlatego, zamiast kombinować z kolejnym przepisem na obiad, postaw na cukinię! Ale nie taką klasyczną, a ekspresowo startą na tarce i zmienioną na obłędnie smaczne i chrupiące kotleciki. Gwarantujemy, że to całkiem ciekawa alternatywa dla mięsnych kąsków i jednocześnie fenomenalna receptura na wykorzystanie sezonowych warzyw.
Schyłek sierpnia to doskonała pora i jednocześnie ostatni dzwonek na włączenie do diety sezonowej warzyw. Jednym z ciekawszych i obłędnie smacznych pomysłów jest przygotowanie kotlecików z cukinii. Są obłędnie chrupiące, lekkie, zdrowe i co najważniejsze banalnie proste w przygotowaniu. Wystarczy zetrzeć dorodne warzywa na tarce, połączyć je z innymi produktami, dokładnie zamieszać i gotowe! Z tym przepisem szybki obiad jest gotowy w zaledwie kilkanaście minut.
Kotleciki z tartej cukinii mogą przypominać nieco placki, jednak różnią się znacząco teksturą, przygotowaniem no i oczywiście smakiem. Ponadto te wegetariańskie kąski można serwować podobnie jak schabowe czy mielone - pięknie prezentują się na talerzu z puree ziemniaczanym i uwielbianą mizerią lub inną fikuśną surówką.
Składniki:
Sposób przygotowania: