Zastanawiasz się jak wykorzystać nadmiar gruszek? Przepis na owoce w zalewie według Ewy Wachowicz to doskonały pomył, który zasmakuje niemalże każdemu. Pływające w słodkiej miksturze gruszki świetnie dopełnią smak wypieków, ciast, deserów, gofrów naleśników i wielu innych ciekawych receptur.
Gruszki w słodkiej zalewie to pyszny i aromatyczny przetwór owocowy, którego nie może zabraknąć wśród zapasów kiszonek, dżemów i fikuśnych sałatek. Owocowa rozkosz idealnie się sprawdzi zarówno jako przekąska, jak i dodatek do deserów, ciast, wypieków, śniadań czy nawet dań wytrawnych oraz pieczeni. Jak się okazuje, to banalnie proste, a wystarczy kilka dorodnych owoców, przyprawy, cukier i duże słoje, które to wszystko pomieszczą! Reszta robi się dosłownie sama, a smak... no cóż, jest tak zjawiskowy, że polecamy sprawdzić na własnym podniebieniu.
Fenomen gruszek w zalewie z przepisu Ewy Wachowicz polega na prostocie i jednocześnie wyśmienitemu, mistrzowskiemu smakowi, który uzyskamy, łącząc owoce z zaledwie kilkoma dodatkami. W składzie apetycznych słoików na zimę znajdziemy wanilię, goździki, cynamon i oczywiście odpowiednią ilość cukru. Samo przygotowanie jest banalnie proste i poradzi sobie z nim największy nowicjusz - za to efekt podbije nawet najbardziej wymagające kubki smakowe!
Składniki:
Sposób przygotowania: