Jesień to doskonały moment, by do omowego menu wprowadzić rozgrzewające potrawki, aromatyczne zupy i kilka składników, które o tej porze roku smakują dosłownie wybornie. Na liście nie może zabraknąć kremu z pieczarek, który jest gotowa w mgnieniu oka, a niemal doskonale smakuje za każdym razem.
O tej porze roku domowe menu nieco się zmienia - wówczas sięgamy po produkty pełne aromatów, smaków i kolorów. Dieta pełna jest witamin, ale też skupia się na rozgrzewających i dodających energii propozycjach. Jedną z nich jest obłędna zupa krem z pieczarek, która jest jednocześnie arcy prosta w przygotowaniu, a z drugiej strony nie ma sobie równych.
Zupa krem z pieczarek jest jednym z ulubionych dań Polaków zaraz obok rosołu, pierogów i kultowych kotletów. Grzyby możemy dostać przez cały rok, jednak to właśnie jesienią ich smak jest najbardziej rozchwytywany i chętnie przygotowywany. Nasza zupa to nic trudnego - wystarczy kilka pieczarek, marchew, cebule i baza w postaci bulionu. Pozostałe produkty to dodatki takie jak oliwa, przyprawy i kremowa śmietanka, która idealnie zagęści i przełamie smak naszej zupy.
Składniki:
Sposób przygotowania: