Nie ma nic lepszego niż szybkie gotowanie, które mimo okrojonej ilości składników daje efekt wow. Przepis na faszerowaną cukinię spełnia wszystkie te wymagania, a co najważniejsze każdy kęs to istne niebo w gębie. Obejdzie się bez kombinowania i wyszukanych składników - z naszą metodą jest szybko, tanio i wyśmienicie!
Wrzesień jest urodzajny w wiele smakowitych warzyw i owoców. na straganach i w warzywniakach królują teraz kapusty, pomidory, papryki, jabłka i gruszki. Jeśli szukasz przepisu na szybki i tani obiad postaw na faszerowaną cukinię - to danie które rozpieści kubki smakowe, dostarczy do diety sporo witamin i co najważniejsze, receptura nie pochłonie kilku godzin na przygotowania. Wystarczy zadbać o podstawowe składniki, a reszta dosłownie zrobi się sama.
Sekretem smaku faszerowanej cukinii jest oczywiście hojna porcja nadzienia. W naszym przepisie nie ma ani grama mięsa, nie oznacza to jednak, że będzie nudno, a wręcz przeciwnie. Wystarczy zadbać o kolorowe warzywa takie jak papryka, cieciorka, pomidory i świeże zioła. Te smakowitości idealnie będą pasować do kaszy, ryżu, rozmaitych serów i oczywiście sosów np. pomidorowego lub lekkiego dressingu jogurtowego.
Składniki:
Sposób przygotowania: