Przepis na kultowe placki ziemniaczane z dodatkiem kolorowych warzyw gwarantuje obłędny smak - środek będzie wilgotny i soczysty, a brzegi idealnie chrupiące. Mała zmiana rozpieści podniebienie i zagwarantuje dodatkowy zastrzyk witamin. Taki duet zawsze się udaje, a co najważniejsze jest tani, ekspresowy w przygotowany i tak prosty, że największy nowicjusz podoła.
Tradycyjny przepis na placki ziemniaczane bazuje oczywiście na odpowiednim gatunku ziemniaków, bez mączystych bulw nie ma co się nawet brać za ich przygotowanie. Baza to także dodatki - jak możemy przeczytać w nie jednym, babcinym przepiśniku sekret tkwi w cebuli, jajku, przyprawach i odrobinie mąki ziemniaczanej. Warto zafundować sobie także porcję zieleniny i zadbać o piękne, złote i chapiące wysmażenie. Jesienią placki warto jednak nieco udoskonalić - dodatkowa porcja warzyw gwarantuje efekt wow, który zasmakuje każdemu.
Przepis wszystkim dobrze znany warto udoskonalić dodatkiem cukinii. To zielone, soczyste i pełne witamin warzywo o tej porze roku smakuje wybornie, a w połączeniu z ziemniakami tworzy spójny i wyborny duet. Wystarczy do startych ziemniaków dodać warzywo, a także świeżo posiekane zioła, przyprawy i resztę dodatków. Masę mieszamy, wykładamy na patelnię i gotowe!
Składniki:
Sposób przygotowania: