Dieta bezmięsna nie musi oznaczać nudy. Kotlety ruskie są dowodem, że kuchnia wege może być nie tylko zdrowa, ale też sprawiać niezwykłą przyjemność. Połączenie ziemniaków, twarogu i podsmażonej cebulki to sprawdzone trio, które zadowoli nawet największego sceptyka.
Wśród dań tradycyjnej, polskiej kuchni można wymienić wiele smacznych kąsków. Nie brakuje wyśmienitych dań jarskich, mięsnych, babcinych wypieków i smakołyków na bazie warzyw. Na szczególne uznanie zasługują oczywiście pierogi, które są naszą perełką kulinarną, znaną również wśród turystów. Niestety wybitny smak wymaga poświęcenia czasu, przez co niejednokrotnie rezygnujemy z ich przygotowania. Co jednak, gdyby klasykę zamienić na nieco uproszczoną wersję?
Jak się okazuje, znacznie szybszą wersją klasycznych pierogów mogą być ruskie kotlety. To znakomite i ekspresowe danie robi duże wrażenie. Tymczasem skład to jedynie proste, swojskie składniki panierowane w bułce tartej. Przepis idealnie sprawdzi się w roli bezmięsnego obiadu lub obłędnej przekąski.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!