Pogoda z dnia na dzień się zmienia, upały odchodzą w niepamięć, a prognozy przewidują powolny spadek temperatury i coraz więcej deszczu. Oznacza to tylko jedno - domowe menu musi diametralnie się zmienić! Lekkie, rześkie smakołyki odkładamy na bok, a ich miejsce zajmą rozgrzewające potrawki, zupy, zapiekanki i wiele innych obłędnych dóbr. Uczestniczka MasterChefa zdradza przepis na potrawę 2w1 - czyli pomorską zupę klopsikową.
Szukasz ciekawej inspiracji na jesienny obiad? Zamiast szykować nudne, wszystkim znane klasyki, postaw na nieco bardziej oryginalny przepis. Ewa Szczęśna - uczestniczka ostatniej edycji MasterChefa, oraz blogerka kulinarna znana w social mediach z nicku @Włoska Mama, oraz wyśmienitych przepisów, zdradziła przepis na nietypowe i jednocześnie obłędnie smaczne danie 2w1. Mowa tu o pomorskiej zupie klopsikowej, która idealnie rozgrzeje, nasyci i niemalże poprawi humor w pochmurne popołudnie.
Zupa klopsikowa według Ewy Szczęsnej to połączenie warzywnego bulionu pełnego smaków, aromatów i witamin z drobnymi kuleczkami z mięsa mielonego. Taki duet to spektakularne połączenie, które z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym - jest domowo, smacznie i iście jesiennie!
Składniki na zupę:
Klopsiki:
Sposób przygotowania: