Jesień daje już o sobie znać, więc gorące przekąski są w cenie. Ale o takiej propozycji podania mięsa jeszcze nie słyszeliście. Z jednej strony jest prosta jak drut, ale to po prostu pomysł, na który nie wpada zbyt wiele osób. Jedno jest pewne - musicie tego spróbować!
fot. istock/ CLFortin
REKLAMA
REKLAMA
Jeśli szukacie pomysłu na ciepłą kolację, to jest to strzał w dziesiątkę. Proste, a zarazem obłędnie pyszne danie, którym będzie zajadać się cała rodzina? Proszę bardzo. Oto nieskomplikowany przepis, który na stałe wejdzie do Waszego jadłospisu.
REKLAMA
Zobacz wideo Zapiekanka rybna z filetami z makreli
Nieskomplikowana, ale wyjątkowo pyszna przekąska. Dobrze przyprawione mięso to klucz do sukcesu
Przekąska z chleba i mięsa mielonego jest prosta jak budowa cepa, ale musicie uwierzyć, że w kwestii smaku to prawdziwy majstersztyk. Jest o wiele lepsza od zapiekanek i bardziej sycąca. Podpowiadamy, jak ją zrobić, by smakowała jak najlepiej. Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Zapiekanki z chleba tostowego - przepis. Sposób przygotowania krok po kroku
Sposób przygotowania:
Obieramy cebulę oraz ząbek i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do mięsa.
Do mięsa dodajemy też wodę i przyprawy i dokładnie mieszamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej chleb tostowy.
Kromki chleba smarujemy przygotowanym mięsem mielonym. Na każdej z nich układamy plaster pomidora i posypujemy startym serem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 25 minut.
Po tym czasie wyjmujemy przekąski z piekarnika. Polewamy je sosem czosnkowym lub ulubionym ketchupem. Gwarantujemy, że będzie smakować obłędnie. Smacznego!