Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Naleśniki. Czy na tym świecie istnieje osoba, która ich nie kocha? Jeśli tak, niech się zjawi, a uwierzę w siły tajemne. Przepis na naleśniki jest bardzo łatwy i w zasadzie nie powinien nikomu sprawić problemu. Jednak co dom, to sposób, a my dziś pokażemy wam, jak zrobić naleśniki perfekcyjne - delikatne, cieniutkie i elastyczne. W sumie nie ma tu żadnych dziwnych myków, chodzi po prostu o mleko - zastąp je kefirem, a twoje naleśniki będą bajeczne pod każdym względem.
Składniki:
Jeśli podczas smażenia na naleśnikach pojawią się malutkie dziurki, to nic nie szkodzie - tak działa kefir. Jednak trzeba przyznać, że takie naleśniki to mistrzostwo smaku. Podaj je tak, jak lubisz - z dżemem lub serem na słodko, albo z kurczakiem, albo szpinakiem - opcji jest wiele, każda jest pyszna.