Czasami brakuje czasu na gotowanie, jednak mimo to nie warto sięgać po dania instant, drogie cateringi czy w najgorszym przypadku niezdrowy fast food. Wówczas wystarczy pomysłowy przepis, kilka składników i mniej niż 30 minut w kuchni. Efekt potrafi zaskoczyć - szczególnie jeśli w składzie znajdziemy takie pyszności jak szpinak czy fasolę.
Dania jednogarnkowe to synonim jesieni - wówczas w domowym menu królują sycące smakowitości, zupy, gulasze, leczo czy swojskie miksy. Ciekawą alternatywą dla pomidorowych czy paprykowych dań jest przepis, który łączy ryż, szpinak i białą fasolę. To jednak nie koniec niespodzianek - ciekawym spoiwem jest tu kremowy i wyrazisty w smaku nabiał. Całość nie tylko obłędnie się prezentuje, ale też gwarantuje zastrzyk energii, witamin i znakomity smak, który zapamiętasz na długo. Wszystko to w ekspresowy, łatwy sposób - bez marnowania czasu i stosu brudnych naczyń.
Przygotowanie garnka z kremowym ryżem, fasolą i szpinakiem to przysłowiowa bułka z masłem. Wystarczy połączyć wszystkie składniki w odpowiedniej kolejności, a reszta dosłownie robi się sama! W pierwszej kolejności go garnka musi trafić fasola i szpinak, później dodajemy ryż, przyprawy, odrobinę wody i sekretny składnik, czyli kremowy serek czosnkowy (można zastąpić go też klasycznym). Takie połączenie gwarantuje obłędny posiłek, który syci i rozpieszcza kubki smakowe.
Składniki:
Sposób przygotowania: