Niektóre ciasta szybko stają się hitem. To z przepisu Ewy Wachowicz jest jednym z nich. Nie wymaga wiele pracy, a jest obłędnie pyszne. Podpowiadamy, jak je zrobić. Oto prosty przepis.
Ciasto bez pieczenia Ewy Wachowicz robi się błyskawicznie szybko. Nie wymaga to żadnych umiejętności ani bardzo specjalistycznych sprzętów. A na dodatek smakuje obłędnie pysznie. Po prostu rozpływa się w ustach.
Jeśli chcemy, by ciasto było połączeniem smaków - słodkiego i kwaśnego - zdecydujmy się na kwaśniejszą konfiturę. Doskonale sprawdzi się porzeczkowa czy wiśniowa. Przepis pochodzi z oficjalnej strony Ewy Wachowicz.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Na dnie blachy wykładamy herbatniki. Budyń gotujemy na mleku, a gdy przestygnie, to łączymy go z masłem. Taką masą smarujemy herbatniki. Kładziemy drugą warstwę herbatników i smarujemy masą krówkową.
Kładziemy warstwę krakersów i smarujemy konfiturą. Następna warstwa to bita śmietana z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku. Do ozdobienia ciasta płatki migdałowe prażymy na patelni. Następnie posypujemy nimi wierzch ciasta. Ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki, by stężało.