Gdy ci smutno, gdy ci źle, złap za gofra, nie smuć się! Przepis na obłędnie chrupiące, delikatne i lekkie ciasto to recepta na szczęśliwe brzuchy i uśmiech od ucha do ucha. Wystarczy połączyć kilka prostych składników i gotowe! Sekret to jednak dodatek zaledwie jednego składnika.
Szukasz przepisu na idealne ciasto na gofry? Zamiast eksperymentować z dziwnymi metodami i marnować kuchenne składniki, postaw na najlepszą jakość i jednocześnie prostotę. Nasza receptura to jedynie kilka swojskich produktów, które razem tworzą iście chrupiący efekt wow. Spokojnie może ona konkurować z tą znaną z nadmorskich budek. Jak się okazuje to nic trudnego - kluczem do sukcesu jest dodatek puszystej piany, która nada idealnej tekstury i bezkonkurencyjnego smaku.
Domowej roboty gofry wcale nie muszą być nudne! Wystarczy, że po połączeniu mąki, mleka i cukru dodamy ubite, puszyste białko. Ta sprytna metoda gwarantuje smakowity i chrupiący efekt. Później wystarczy zapiekać ciasto i serwować gofry z ulubionymi dodatkami od dżemów i domowych przetworów - w wersji słodkiej, po nieco bardziej wytrawne specjały jak np. jajko sadzone czy miks serów.
Składniki:
Sposób przygotowania: