Gofry to doskonała propozycja zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Obłędnie smakują i poprawiają humor. Można podawać je z różnymi dodatkami - zarówno na słodko, jak i na słono, więc każdy znajdzie smak, który będzie najbardziej mu odpowiadał.
W tradycyjnym przepisie na gofry nie może zabraknąć mleka. Jeśli jednak chcemy, by nasze gofry były puszyste i pyszne, musimy jednak z niego zrezygnować. I choć dla wielu może być to kontrowersyjny pomysł, to koniecznie trzeba spróbować. Mleko warto zastąpić kefirem, a gofry będą po prostu obłędne! Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
Przygotowując gofry, warto pamiętać, że ich smak niestety nie zależy wyłącznie od użytych przez nas składników. Dużą rolę odgrywa też gofrownica. Musi mieć dużą moc, by wyszły chrupiące.
Sposób przygotowania: