Więcej przepisów na śniadania znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Naleśniki to w teorii jedna z najłatwiejszych rzeczy, jakie można przygotować w kuchni i zarazem najbardziej uniwersalna. Można podać je na śniadanie z dżemem lub owocami i bitą śmietaną, świetne będą zapiekane w piekarniku z sosem bolońskim oraz nafaszerowane serem i odsmażone na patelni to wymarzona kolacja po ciężkim dniu. Naleśniki jednak czasami wychodzą twarde, ciężkie i chropowate. Z przepisem Ewy Wachowicz te naleśnikowe problemy odejdą w zapomnienie. Do ciasta dodaj nie dwa, a cztery jajka, a naleśniki wyjdą najpyszniejsze.
Składniki:
Takie naleśniki z pewnością zasmakują każdemu, bez względu na to, czy będą podane na słodko, czy na słono. Jedno jest pewne - Ewa Wachowicz wie, co robi i robi to dobrze, zwłaszcza jeśli chodzi właśnie o naleśniki.
Przepis pochodzi ze strony ewawachowicz.pl