Sos pieczarkowy do makaronu jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Moja rodzina zawsze się nim zajada, a jego przygotowanie nie zabiera więcej niż czas ugotowania makaronu. Jak zatem zrobić sos pieczarkowy do makaronu? Podpowiadamy.
Sos pieczarkowy to jedno z ulubionych dań w naszym domu. Świetnie nadaje się zarówno do makaronu, jak i do ziemniaków. Jest obłędnie kremowy i aromatyczny, więc nie sposób mu się oprzeć. Klucz do sukcesu tkwi jednak w odpowiednio dobranej śmietanie. Musi być to śmietana 30 proc. Jeśli postąpimy inaczej, sos nie będzie tak pyszny. Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
Przygotowanie makaronu w sosie pieczarkowym nie należy do najtrudniejszych. Wystarczą podstawowe umiejętności, by szybko cieszyć się pysznym, gorącym daniem. To nie żart, bo czas przygotowywania, to czas gotowania makaronu. Jak zatem brzmi przepis na makaron? Oto on.
Sposób przygotowania: