Więcej trików kuchennych znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Kotlety schabowe są pyszne same w sobie, ale wiadomo - najlepiej smakują gorące prosto z patelni. Co jednak zrobić, kiedy zdarzy nam się usmażyć ich za dużo? Oczywiście można je odgrzewać i to nie jest niczym złym. Ja jednak przerabiam kotlety schabowe na ekstraprzekąskę, którą możemy zajadać się nawet przez tydzień. Jak zrobić schabowe w zalewie octowej? Jeśli myślisz, że to profanacja, spróbuj je zrobić chociaż raz - przepadniesz za tym smakiem zupełnie tak, jak moja mama.
Składniki na zalewę:
Oprócz tego: kilka kotletów schabowych w panierce przekrojonych na kawałki.
Takie kotlety są naprawdę smaczne i idealnie nadają się jako przekąska na imprezę lub jako element zaskoczenia w codziennym menu. Jeśli chcesz, do zalewy możesz dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego - ten dodatek sprawi, że kotlety w occie będą jeszcze smaczniejsze.