Domowa kuchni to przede wszystkim proste przepisy, które można szybko przygotować z tanich, łatwo dostępnych składników. Warto czasami jednak zamienić klasyczne mielone, drób czy schab na coś nieco bardziej wyrafinowanego. Przepis na kotlety Belweder sprawdzą się doskonale! To gwarancja prawdziwej uczty dla podniebienia.
Masz już dość rutyny w domowym menu? Zamiast więc szykować po raz setny pierogi, drób, żeberka czy schabowe postaw na obłędnie soczysty, mięsny obiad, który zachwyci nawet najbardziej wymagających. Nasza propozycja to kotlety Belweder, przygotowane ze świeżej, dobrej jakościowo wieprzowiny. Karkówkę wystarczy zanurzyć wcześniej w kąpieli z nabiału, doprawić i smażyć w towarzystwie banalnej i jednocześnie wyśmienitej panierki.
Kotlety Belweder są banalnie proste w przygotowaniu i doskonale zamienią jeden z kultowych obiadów. Mięso zanurzone wcześniej w mleku będzie niebiańsko soczyste, kruche i delikatne. Z kolei dodatek panierki świetnie otuli płaty mięsa i nadadzą całości jeszcze więcej smaku! Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Składniki:
Sposób przygotowania: