Surówka to dodatek, którego nie może zabraknąć. I choć wiele osób stawia na wymyślne surówki z różnorodnych składników, to te najprostsze i tak są najlepsze. Jak zrobić tradycyjną surówkę z pora? Sprawdźmy.
Surówka z pora to dobrze znany klasyk, który doskonale smakuje o każdej porze roku. Sprawia, że obiad jest o wiele smaczniejszy. Jest to też dawka witamin, które warto jeść. Aby tradycyjna sałatka z pora smakowała jak najlepiej, nie może zabraknąć majonezu. Jeśli zależy nam na nieco lżejszej i mniej kalorycznej surówce, możemy postawić na majonez wegański. Więcej przydatnych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
Surówka z pora to jedna z najprostszych do przygotowania surówek. Nie ujmuje jej to jednak w kwestii smaku - jest obłędnie pyszna. Warto zadbać o świeże, jędrne warzywa, by smakowała jak najlepiej.
Sposób przygotowania: