Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Pierogi to najlepszy comfort food świata i jeśli ktoś powie, że nie lubi pierogów - łże jak - przepraszam, za to małolotne porównanie, pies. Wszystkie pierogi są pyszne, uwielbiamy pierogi z kapustą i grzybami, ryskie, to już klasyka, a pierogi z mięsem idealnie pasują do barszczyku i bulionów. Z kolei w sezonie robimy pierogi z truskawkami, jagodami, a jesienią - z dynią. Dziś jednak troszkę poszalejemy i zrobimy wytrawne pierogi z burakiem i serem. Już wiesz, po co były rękawiczki? Żeby sok z buraka nie pobrudził paznokci. Zrób i zobacz, jakie to pyszne.
Składniki na farsz z buraków:
Ponadto: ciasto na pierogi - polecam nasz sprawdzony przepis
Porada: Możesz zmienić proporcje buraków i dać połowę buraków pieczonych lub gotowanych i połowę kiszonych. Takie połączenie będzie fantastyczne i idealnie sprawdzi się na przykład podczas rodzinnych uroczystości lub świąt.