Jeśli szukasz przepisu na ekspresowy i smaczny obiad, przygotuj tradycyjne kluski leniwe. Obłędne danie rodem z babcinej kuchni to zaledwie kilka składników - połączysz je w mgnieniu oka, a efekt zachwyci każdego. Jest jednak ważny szczegół, o którym warto pamiętać - mowa tu o sekretnym produkcie, który zapewni lekką, puchatą strukturę i niepowtarzalny smak.
Nie ma to jak klasyczne domowe obiady. Na Polskich stołach króluje wiele dobra od wyśmienitych zup, sałatek czy zapiekanek po dania mięsne i rozgrzewające potrawki. Warto wspomnieć także o jarskich specjałach, których w babcinej kuchni nie brakuje. Tu na usta niemal od razu ciśnie się przykład idealny - mowa tu o kluskach leniwych, które dla wielu są słodkim wspomnieniem dzieciństwa.
Kluski leniwe zwane też pierogami są banalnie proste w przygotowaniu. Warto jednak poznać metodę z sekretnym składnikiem, który spulchni masę i sprawi, że będzie dosłownie rozpływać się w ustach. Poza serem, jajkiem i mąką w misce powinna znaleźć się także kasza manna. Prosty trik gwarantuje obłędnie smaczny efekt, który zadowoli najbardziej wymagających. Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Składniki:
Sposób przygotowania: