Placki, pancakes i racuchy to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Do uzyskania efektu wow potrzeba jednak odpowiednich umiejętności i składników. Dzięki temu ciasto będzie dosłownie rozpływać się w ustach i pięknie prezentować na talerzach. Jak się okazuje, czasami najmniej oczywiste rozwiązania mogą być prawdziwym strzałem w dziesiątkę.
Racuchy, naleśniki, czy placki jogurtowe mogą się kiedyś znudzić. Warto wówczas mieć w zanadrzu przepis, który chyba nigdy nie przestanie zaskakiwać. Cała wyjątkowość tkwi w idealnie wyrośniętym i idealnie puszystym cieście - już po pierwszym kęsie można zakochać się w tym smaku bez opamiętania! Wszystko to za sprawą niepozornego składnika, który budzi wiele kontrowersji, a do niedawna był często wykorzystywany w kuchni.
Sekretnym składnikiem naszych perfekcyjnych placuszków jest... mleko w proszku! Dodatek sprawi, że ciasto będzie rosło jak na drożdżach, a smak rozpieści podniebienie nawet najbardziej wymagających. Wszystko zajmie zaledwie kilka minut, obejdzie się też bez bałaganu i długiej listy produktów. Placuszki są pulchne, smaczne i spróbowane raz, na stałe rozgoszczą się w domowym menu. Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Składniki:
Sposób przygotowania: