Domowe obiady stały się nudne, a pomysłów na nowe dania brak? Rarytasy z mięsa mielonego wcale nie muszą kojarzyć się jedynie z mielonymi czy sosem bolognese. Przepis na wybornie soczyste kotlety lwowskie rozpieści podniebienie, a o recepturę zapyta sama teściowa!
Tradycyjna, polska kuchnia pełna jest wspaniałych dan mięsnych i jarskich, jednak nawet najlepsze smaki potrafią się czasami znudzić. Właśnie dlatego domowe menu warto co jakiś czas odświeżyć o jakąś nowość. Idealną propozycją będzie ciekawa alternatywa dla klasycznych mielonych - mowa tu o kotletach lwowskich, które w soczystym wnętrzu kryją niespodziankę.
Kotlety po lwowsku to przede wszystkim obłędy smak idealny na jesienno-zimową porę. Klasyczne mięso mielone należy odpowiednio przygotować - nie obejdzie się bez dodatku namoczonej w mleku bułce, jajka, przypraw i aromatycznego czosnku z cebulką. Sekretnym dodatkiem jest natomiast porcja żółtego sera, którą zamykamy w środku mięsa. Taki duet smakuje wręcz wybornie i świetnie sprawdzi się na co dzień lub od święta. Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Składniki:
Sposób przygotowania: