Najprostsze rozwiązania często okazują się być tymi najlepszymi, właśnie dlatego warto poznać przepis na obłędne kopytka. Dzięki temu klasyczny rarytas będzie jeszcze smaczniejszy - poduszeczki wyjdą miękkie i dosłownie rozpłyną się w ustach. Wszystko to za sprawą nietypowego rozwiązania z... mlekiem!
Kopytka to danie, które można podać na wiele sposobów, dzięki czemu prawie nigdy się nie znudzą. Warto jednak pamiętać, że bez dobrej bazy ani rusz. Właśnie dlatego postanowiliśmy zdradzić patent, dzięki któremu kluseczki wyjdą idealnie puszyste, miękkie i dosłownie będą rozpływać się w ustach.
Wszystko zależy oczywiście od ziemniaków - bez dobrych warzyw możemy pomarzyć o smacznych kopytkach. Powinny być mączyste, typu C np. ryza, Tajfun, Ibis, Gracja, Bursztyn, Etiuda, Legenda. Zwykle są to więc kartofle gotowane w osolonej wodzie, jednak jest pewien sposób, aby podkręcić ich smak i strukturę. Wystarczy podczas gotowania dolać do nich odpowiednią porcję mleka. Poniżej zdradzamy w kilku krokach jak zrobić takie kopytka - gwarantujemy, że gra jest warta świeczki. Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Składniki:
Sposób przygotowania: