Andrzejki to czas zabawy, imprez, a także rozmaitych wróżb i gier, które wykonuje się w gronie znajomych i rodziny. To również moment, kiedy możemy położyć na stole nowości, które niedawno odkryliśmy. Taką przekąską, która świetnie sprawdzi się na imprezowym stole, jest tak zawarta w podanym przez nas przepisie. Do jej zrobienia przede wszystkim przekonuje nas czas jej wykonywania i smak.
Pieczarki w cieście to nowa i oryginalna metoda podania tych grzybów. W zależności, co postanowimy dodać do ciasta, tak właśnie będą smakować nasze kąski. My stawiamy na klasykę, czyli na mieszankę przypraw. Jednak, by dodać jeszcze więcej smaku i aromatu, można dorzucić czosnek, a nawet starty ser. Później wystarczy wszystko wysmażyć i podać z sosem domowej roboty. Gwarantujemy, że taki smakołyk nie zabawi na stole za długo.
Składniki
Sposób przygotowania
Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl